Nové brambory s vejci a bylinkami
Seznam surovin
- brambory 600 gramů (vařené ve slupce )
- slanina anglická 100 gramů
- cibule 1 kus
- pórek 120 gramů
- šunka 200 gramů
- vejce 5 kusů
- mléko 4 lžíce
- sůl
- pepř černý (drcený)
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst
Postup přípravy
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky.
V pánvi je opečte na rozškvařené a na kostičky nakrájené slanině spolu s hrubě nakrájenou cibulí. Když brambory mírně zezlátnou, přidejte nakrájený pórek, nakrájenou šunku a ještě lehce opečte.
Zalijte vejci rozšlehanými s mlékem, solí a pepřem. Míchejte, dokud se vejce nesrazí. Hotové posypte nasekanou pažitkou nebo petrželkou.
Podávejte se zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...