OMELETA S MANGOLDEM A ŠAFRÁNEM
Postup přípravy
1. Nejprve připravte náplň do omelet: brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a spolu s vodou a šafránem dejte do hrnce a přiveďte k varu. Vařte 4 minuty, potom přidejte nadrobno nasekaný mangold a vařte, dokud brambory nezměknou, mělo by to trvat asi 15 minut. Pak slijte přebytečnou tekutinu, do hrnce přidejte citronovou šťávu a nechte vychladnout.
2. V míse rozšlehejte vejce, mléko, bylinky, sůl a pepř. Na pánvi rozpalte lžičku oleje a nalijte čtvrtinu těsta. Zakružte pánví, aby se rozlilo, omeleta by měla být kulatá a tenká. Opečte ji z obou stran a odložte na talíř vyložený papírovou utěrkou. Stejně připravte zbývající tři omelety.
3. Půlku každé omelety potřete crème fraîche a posypte mangoldovou náplní. Omelety přeložte na čtvrtiny, aby měly tvar vějíře. Rozložte je do pekáče vytřeného olejem a pečte v troubě předehřáté na 170 °C asi 5–8 minut. Pak ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Mangold je Yotamova oblíbená zelenina. Rád ho používá celý, i s řapíky, které ale potřebují delší tepelnou úpravu než listy. Pokud ho neseženete, povoluje i špenát a radí přidat trochu citronové šťávy navíc.
Načítám komentáře...