Opečené dýňové gnocchi
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 2 hrnky
- sýr Ricotta 1 hrnek
- pyré 1 hrnek (dýňové)
- sýr Parmezán 1 hrnek (+ k podávání)
- žloutek 2 kusy
- citronová kůra 2 lžičky (+k podávání)
- máslo 4 lžíce
- šalvěj 2 snítky (čerstvá)
- olej olivový 3 lžíce
- ocet Balsamico 3 lžíce
- sůl 1/2 lžičky
Postup přípravy
1. Ve větší míse smíchejte ricottu, dýni, parmezán, žloutek, citronovou kůru a sůl. Přidejte polovinu mouky a promíchejte. Pak těsto vyndejte na pomoučený vál a zapracujte do něj zbylou mouku. Rozdělte ho na čtyři díly a každý vyválejte do tenkého válečku o průměru 1cm. Nakrájejte na centimetrové kousky a vidličkou lehce zploštěte, gnocchi tím získají charakteristické vroubky a lépe na nich bude držet omáčka.
2. V pánvi rozpalte 4 lžíce másla a 1 a ½ lžíce oleje a vsypte tolik gnocchi, aby byly v jedné vrstvě a navzájem se nedotýkaly. Zprudka je opečte, měla by stačit minuta nebo dvě z každé strany. Až budete mít opečené všechny gnocchi, slijte tuk, pánev otřete a rozpalte na ní zbylé máslo i olej. Přisypte šalvějové lístky a nechte je rozvonět. Pak je vyjměte a odložte stranou. Do pánve vlijte balsamikový ocet, prošlehejte, krátce provařte a nalijte přes gnocchi. Podávejte ozdobené šalvějí a parmazánem.
Načítám komentáře...