Orientální placičky
Seznam surovin
- brambory 600 gramů
- sůl 1/2 lžičky
- bílek 2 kusy
- koření garam masala 2 lžíce (nebo kari)
- pepř černý (drcený)
- cibulka jarní 1 svazek
- olej (na smažení)
Postup přípravy
Brambory oloupejte, nastrouhejte, osolte, promíchejte a nechte chvilku stát. Vodu z brambor vymačkejte.
K vymačkaným bramborám přidejte rozšlehané bílky, jemně nasekanou cibulku, kořenicí směs, pepř, podle chuti sůl a dobře rozmíchejte. Na pánvi na rozehřátém tuku usmažte z obou stran malé placičky. Odkládejte je na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
Placičky podávejte teplé nebo studené s různými studenými zeleninovými, smetanovými či jogurtovými omáčkami, čatní a podobně.
Načítám komentáře...