Pečené brambory á la cheeseburger
Seznam surovin
- brambory 4 kusy (velké, pečené)
- olej olivový 1 lžíce
- cibule 1 kus (malá, žlutá)
- mleté maso 200 gramů (hovězí)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- rajčata 2 kusy
- cibule červená 1 kus
- salát hlávkový 1/2 kusu
- sýr Čedar 120 gramů
- tatarská omáčka (nemusí být)
Postup přípravy
V pánvi rozehřejeme olivový olej a zesklovatíme na něm oloupanou a nejmno nakrájenou žlutou cibuli. Přidáme mleté maso a orestujeme ho na mírném ohni dohněda, osolíme a opepříme.
Omytá rajčata a oloupanou červenou cibuli nakrájíme na kolečka. Listy hlávkového salátu omyjeme, osušíme a natrháme. Sýr nastrouháme najemno.
Upečené brambory opatrně podélně nařízneme do hloubky dvou třetin a vložíme do nich nejdříve salát. Pak přidáme opečené maso, rajčata a červenou cibuli, nakonec náplň posypeme sýrem a případně přelijeme trochou tatarské omáčky.
Poznámka k receptu
Jak upéct brambory Brambory necháme ve slupce, pořádně je omyjeme, propícháme dokola asi pětkrát vidličkou a lehce potřeme olivovým olejem (podle chuti je ještě můžeme posolit). Rozložíme je na plech s papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 60 minut (podle velikosti brambor). Brambory jsou hotové, když jsou měkké a slupka křupavá.
Načítám komentáře...