Pečené brambory s krevetami
Seznam surovin
- brambory 4 kusy (velké, pečené)
- olej olivový 1 lžíce
- cibule šalotka 1 kus
- celer řapíkatý 2 kusy (2 stonky)
- tymián 1 lžička (čerstvý, nakrájený)
- vývar kuřecí 1,7 decilitru
- smetana na vaření 2/3 decilitru
- sůl
- krevety 250 gramů (oloupané)
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme oloupanou a najemno nakrájenou šalotku, oloupané a na kostičky nakrájené stonky řapíkatého celeru a tymián a restujeme na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne. Přilijeme kuřecí vývar a vaříme, dokud se nevyvaří polovina tekutiny. Pak vmícháme smetanu, omáčku osolíme, přidáme do ní krevety, znovu přivedeme k varu a povaříme už jen asi minutu, dokud krevety nezrůžoví.
Upečené brambory opatrně podélně nařízneme do hloubky dvou třetin, naplníme je krevetami s omáčkou a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Jak upéct brambory Brambory necháme ve slupce, pořádně je omyjeme, propícháme dokola asi pětkrát vidličkou a lehce potřeme olivovým olejem (podle chuti je ještě můžeme posolit). Rozložíme je na plech s papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 60 minut (podle velikosti brambor). Brambory jsou hotové, když jsou měkké a slupka křupavá.
Načítám komentáře...