Pečené brambory s krevetami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme oloupanou a najemno nakrájenou šalotku, oloupané a na kostičky nakrájené stonky řapíkatého celeru a tymián a restujeme na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne. Přilijeme kuřecí vývar a vaříme, dokud se nevyvaří polovina tekutiny. Pak vmícháme smetanu, omáčku osolíme, přidáme do ní krevety, znovu přivedeme k varu a povaříme už jen asi minutu, dokud krevety nezrůžoví.

Upečené brambory opatrně podélně nařízneme do hloubky dvou třetin, naplníme je krevetami s omáčkou a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Jak upéct brambory Brambory necháme ve slupce, pořádně je omyjeme, propícháme dokola asi pětkrát vidličkou a lehce potřeme olivovým olejem (podle chuti je ještě můžeme posolit). Rozložíme je na plech s papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 60 minut (podle velikosti brambor). Brambory jsou hotové, když jsou měkké a slupka křupavá.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...