Pečené brambory s marinovaným lososem
Seznam surovin
- brambory 8 kusů (středně velké)
- losos 200 gramů (zcela čerstvý filet bez kůže a kostí, nejlépe nízká část od ocasu)
- smetana zakysaná 200 gramů
- olej olivový 2 lžíce
- kopr 1 lžíce (nakrájený)
- šťáva citronová 1 lžička
- cukr 1/2 lžičky
- sůl
- kopr 2 snítky (na ozdobení)
Postup přípravy
Čerstvé maso z lososa potřeme cukrem smíchaným se lžičkou soli, zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme do druhého dne marinovat v chladničce (chceme-li dobu přípravy zkrátit, použijeme lososa uzeného).
Brambory důkladně omyjeme, vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Po 15 minutách brambory slijeme a necháme oschnout. Pak je potřeme olivovým olejem, rozložíme na plech a v troubě vyhřáté na 250 °C je upečeme doměkka.
V misce smícháme smetanu s koprem, osolíme ji a ochutíme citronovou šťávou.
Pečené brambory necháme částečně zchladnout, pak z nich odkrojíme vršky (asi čtvrtinu), vydlabeme část dužniny a naplníme je ochucenou smetanou (ai čtvtinu si necháme na ozdobení). Marinovaného lososa nakrájíme na plátky, rozdělíme je na brambory, každou ozdobíme kopečkem zbylé smetany a snítkou kopru.
Načítám komentáře...