Pečené brambory s vejcem
Seznam surovin
- brambory 4 kusy (velké, pečené)
- olej olivový
- rajčátka cherry 250 gramů
- špenát 250 gramů (listový)
- vejce 4 kusy
- sůl
- pepř černý (mletý)
- sýr měkký 120 gramů (Feta, nebo balkánský, na posypání)
Postup přípravy
V pánvi zahřejeme asi 2 lžíce olivového oleje, přidáme omytá cherry rajčátka a pomalu je opečeme ze všech stran, dokud nejsou měkká. Přidáme oprané listy špenátu, necháme je jen zavadnout, vše osolíme a opepříme.
V další pánvi vytřené olivovým olejem usmažíme z vajec čtyři volská oka, osolíme je a opepříme. Aby se oka na brambory dobře umístila, okraje bílku při smažení částečně přehneme ke žloutku.
Upečené brambory opatrně podélně nařízneme do hloubky dvou třetin a případně je ještě uvnitř osolíme. Naplníme je špenátem, pak rajčátky a nakonec volskými oky. Nakonec je posypeme rozdrobeným sýrem a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Jak upéct brambory: Brambory necháme ve slupce, pořádně je omyjeme, propícháme dokola asi pětkrát vidličkou a lehce potřeme olivovým olejem (podle chuti je ještě můžeme posolit). Rozložíme je na plech s papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 60 minut (podle velikosti brambor). Brambory jsou hotové, když jsou měkké a slupka křupavá.
Načítám komentáře...