Pečené knedlíky s cuketou a brynzou

Seznam surovin

Na cuketu na slanině:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí a špetku cukru rozmícháme ve vlažném mléce a necháme vzejít kvásek. Uvařené brambory nastrouháme do mísy, přidáme mouku, sůl, změklé máslo, vejce a vzešlý kvásek a vypracujeme tuhé těsto, které necháme zakryté utěrkou na teplém místě vykynout.

Pak těsto nakrájíme na kousky velké jako vejce, zakulatíme je, zakryjeme utěrkou a necháme znovu vykynout. Takto připravené knedlíky opečeme nejprve na rozehřátém sádle, pak je přeložíme na plech a dopečeme asi 15 minut v troubě vyhřáté na 150 °C.

Slaninu nakrájíme na kostičky a lehce opečeme na pánvi. Přidáme cuketu nakrájenou na delší nudličky, osolíme, opepříme a mícháme, dokud cuketa nezměkne.

Hotové knedlíky rozdělíme na talíře, doplníme cuketou, posypeme rozdrobenou brynzou a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Ačkoli máme ovčí sýr brynzu spojenou spíše se Slovenskem, jejím domovem jsou i slezské Beskydy. Má šťavnatou, mírně slanou a příjemně svěže pikantní chuť a lze ji koupit buď balenou (jako máslo) nebo váženou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...