Pečené pikantní chilli brambory
Seznam surovin
- brambory 4 kusy (velké, pečené)
- olej olivový 1 lžička
- koření chilli 1 špetka
- paprička chilli zelená 100 gramů
- fazole červené 250 gramů (konzervované, bez nálevu)
Na ozdobení:
- smetana zakysaná 4 lžíce
- avokádo 1/2 kusu (oloupané, lze vynechat)
- koriandr (čerstvé lístky)
Postup přípravy
Na pánvi zahřejeme olivový olej s chilli kořením. Po minuty, když začne koření vonět, přidáme na kostičky nakrájenou chilli papričku, po chvíli scezené fazole a 1 dl vody a vše povaříme do mírného zhoustnutí.
Upečené brambory opatrně podélně nařízneme do hloubky dvou třetin, každou naplníme fazolovou směsí, přidáme lžíci zakysané smetany, případně trochu nakrájeného avokáda a nakonec několik lístků koriandru.
Poznámka k receptu
Jak upéct brambory Brambory necháme ve slupce, pořádně je omyjeme, propícháme dokola asi pětkrát vidličkou a lehce potřeme olivovým olejem (podle chuti je ještě můžeme posolit). Rozložíme je na plech s papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 60 minut (podle velikosti brambor). Brambory jsou hotové, když jsou měkké a slupka křupavá.
Načítám komentáře...