Pivní bramborová omeleta s klobásou
Seznam surovin
- brambory 600 gramů
- pivo tmavé 4 decilitry
- cibule 2 kusy
- klobása papriková 2 kusy (ostrá)
- česnek 2 stroužky
- vejce 6 kusů
- olej
- pepř černý (mletý)
- sůl
- petržel kadeřavá/kudrnka
Postup přípravy
Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Česnek a klobásu na plátky. Cibuli a česnek orestujeme na pánvi s olejem. Brambory přendáme na hluboký plech, osolíme, opepříme, zalijeme černým pivem, přidáme kousek másla a pečeme při teplotě 230 °C až jsou brambory skoro měkké. Necháme vychladnout.
Veškeré opečené suroviny dáváme do jedné velké mísy. Nakonec přidáme nakrájenou klobásu, vejce, sůl, pepř a sekanou petrželku. Opatrně promícháme.
Pánev s nepřilnavým povrchem a vysokou stěnou ohřejeme na střední teplotu. Nalijeme trochu oleje a vložíme připravenou směs. Omeleta je vysoká asi 2 - 3 cm. Urovnáme a velmi pomalu pečeme na malém stupni teploty.
Když je omeleta zespodu opečená, pánev přikryjeme velkým plochým talířem, pánev i s talířem chytneme do utěrky a rychlým pohybem to celé obrátíme. Omeleta nám spadne do talíře. Omeletu sešoupneme zpět na pánev a pomalu dopečeme.
Krájíme na porce a ihned podáváme.
Načítám komentáře...