Plněné bramborové kobližky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí rozmícháme v polovně mléka s cukrem a necháme rozpustit. Do mísy prosejeme mouku a promícháme ji s trochou soli. Přidáme nastrouhané brambory, rozmíchané droždí, druhou polovinu mléka s rozšlehaným vejcem a žloutkem a rozpuštěné máslo a zpracujeme tužší těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

Hrubě nasekané ořechy a nakrájenou slaninu zvolna krátce opečeme v pánvi na másle nebo oleji. Slijeme přebytečný tuk, vmícháme šalvěj a nastrouhanou nivu a když se začne rozpouštět, přeložíme náplň do misky a necháme zchladnout.

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 1 cm. Vhodným vykrajovátkem si naznačíme na polovině těsta kruhy, do jejichž středu dáme lžíci náplně. Okraje kruhů lehce potřeme vodou, přehneme přes ně druhou polovinu těsta a kolem vyvýšených míst s náplní těsto lehce promáčkneme prsty. Naplněné kruhy vykrojíme pomocí vykrajovátka, necháme je na pomoučeném prkénku znovu nakynout a pak je zvolna usmažíme ve větším množství oleje dozlatova (asi 2 minuty z každé strany).

Koblihy necháme odkapat a lehce zchladnout na savém ubrousku a podáváme.

Poznámka k receptu

Před podáváním můžete každou koblihu přes sítko lehce posypat směsí jemně mletého parmazánu a ořechů.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...