Plněné brambory s mletým masem
Seznam surovin
- brambory 15 kusů
- mleté maso 750 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- vejce 3 kusy
- majoránka 1 lžíce
- koření Vegeta 1 lžička
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- sýr 30 gramů (na zapečení)
- pepř bílý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Brambory omyjte a uvařte ve slupce do poloměkka. Prochladlé brambory rozkrojte na půl, vydlabejte trochu vnitřku a půlky položte na plech vyložený pečicím papírem.
Cibuli nasekejte najemno a osmahněte ji na másle. Mleté maso smíchejte s vejci, cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a ochuťte kořením a solí. Do hmoty přimíchejte rozmačkané vnitřky brambor. Naplňte půlky brambor masovou směsí, překryjte alobalem a plech vložte do předehřáté trouby (na 200 °C). Pečte při 180 °C asi půl hodiny.
Ke konci pečení sundejte alobal, aby se na povrchu utvořila kůrčička.
Při dopékání můžete každý brambor posypat troškou nastrouhaného sýra.
Načítám komentáře...