Plněné brambory s mletým masem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory omyjte a uvařte ve slupce do poloměkka. Prochladlé brambory rozkrojte na půl, vydlabejte trochu vnitřku a půlky položte na plech vyložený pečicím papírem.

Cibuli nasekejte najemno a osmahněte ji na másle. Mleté maso smíchejte s vejci, cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a ochuťte kořením a solí. Do hmoty přimíchejte rozmačkané vnitřky brambor. Naplňte půlky brambor masovou směsí, překryjte alobalem a plech vložte do předehřáté trouby (na 200 °C). Pečte při 180 °C asi půl hodiny.

Ke konci pečení sundejte alobal, aby se na povrchu utvořila kůrčička.

Při dopékání můžete každý brambor posypat troškou nastrouhaného sýra.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...