Provensálské brambory s rajčaty a smetanou
Seznam surovin
- brambory 750 gramů
- cibule 1 kus
- koření provensálské 1 lžička
- olej 2 lžíce
- rajčata 4 kusy
- smetana 100 mililitrů
- pepř černý (mletý)
- sůl
- salát hlávkový 1 kus (na oblohu)
Postup přípravy
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. V míse je smíchejte s jemně nakrájenou cibulí a provensálským kořením. V hlubší pánvi zahřejte olej a směs na něm osmahněte. Když jsou brambory osmažené, zalijte je malým šálkem vody a zvolna duste cca 10 minut, dokud nejsou skoro měkké.
Spařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky rajčata, nasypte je k bramborám, zalijte smetanou, osolte, opepřete, promíchejte a ještě 2-3 minuty duste.
Rozdělte na talíře a obložte listy hlávkového salátu. Podávejte samotné nebo jako přílohu k různě upravenému masu či uzenině.
Načítám komentáře...