Restované brambory po řecku
Seznam surovin
- brambory 600 gramů (vařené)
- kuřecí maso 400 gramů (stehenní řízky)
- paprika 2 kusy (červená a zelená)
- cibule 1 kus
- olivy černé 80 gramů (bez pecek)
- olej olivový 2/3 decilitru
- česnek 4 stroužky
- oregano 1 lžíce (čerstvé, nakrájené)
- máta 1 lžíce (čerstvá, nakrájená)
- šťáva citronová 1 lžička
- koření 1 lžička (na gyros)
- sůl
Postup přípravy
Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na kostky a vložíme do misky. Přidáme kořenící směs, pokapeme citronovou šťávou a lžící olivového oleje a dobře promícháme.
Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, oloupanou cibuli na drobné kostičky, papriky zbavíme semeníků a nakrájíme je na proužky.
Ve velkém kastrolu rozpálíme polovinu zbylého oleje, maso v něm za stálého míchání zprudka opečeme a lehce osolíme. Přidáme na plátky nakrájený česnek, stáhneme plamen, maso podle potřeby podlijeme minimálním množstvím vody (nebo vývaru) a bez poklice zvolna dopečeme doměkka.
V hlubší pávi rozpálíme zbylý olej, zprudka na něm opečeme papriky s cibulí a olivami a přidáme je k masu. Na závěr v pánvi opečeme brambory, osolíme je, také přidáme do kastrolu s masem a vše opatrně promícháme.
Před podáváním vmícháme do pokrmu nakrájené bylinky a podle chuti ho přisolíme.
Načítám komentáře...