Roláda se špenátem
Postup přípravy
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory rozmačkáme, osolíme a necháme vychladnout. Do hmoty vmícháme lžíci oleje, rozšlehané vejce, pepř a po částech vešleháme mouku.
Pečicí papír potřeme zbylým olejem a vyklopíme na něj těsto, které rozválíme na placku. Tu poklademe připravenými špenátovými listy a plátky šunky. Poté pomocí pečicího papíru srolujeme obložené těsto; musíme dát pozor, abychom od těsta pečicí papír včas oddělili. Zatočenou roládu na koncích zahneme, důkladně přimáčkneme a zabalíme celou do pečicího papíru.
Roládu dáme do hlubšího pekáčku, který položíme do vodní lázně, a v troubě vyhřáté na 160°C pečeme 50 minut. Nakonec roládu vybalíme z papíru, který rozprostřeme na plech, a roládu na něm dopékáme dozlatova 10 minut při 180°C. Hotový pokrm nakrájíme na plátky a podáváme teplou či studenou se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k drůbežímu masu.
Poznámka k receptu
Z omytých a osušených špenátových listů odkrájejte tuhé stonky. Mezi vrstvu špenátových listů a plátků šunky přidejte plátky eidamu a pár proužků kapie kvůli barvě.
Načítám komentáře...