Salátové brambory
Seznam surovin
- brambory 4 kusy (velké, pečené)
- slanina anglická 250 gramů (plátky)
- rukola 250 gramů
- sýr Parmezán 2 lžíce (nastrouhaný)
Na zálivku:
- hořčice dijonská 3 lžíce
- šťáva citronová (několik kapek)
- olej olivový 1 lžíce
Postup přípravy
Všechny přísady na zálivku promícháme v misce.
Plátky slaniny opečeme na pánvi z obou stran dokřupava. Rukolu opláchneme, necháme odkapat a případně natrháme na menší kousky.
Upečené brambory opatrně podélně nařízneme do hloubky dvou třetin, do každé dáme lžíci zálivky, pak opečenou slaninu a rukolu a nakonec vše posypeme parmazánem.
Poznámka k receptu
Jak upéct brambory Brambory necháme ve slupce, pořádně je omyjeme, propícháme dokola asi pětkrát vidličkou a lehce potřeme olivovým olejem (podle chuti je ještě můžeme posolit). Rozložíme je na plech s papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 60 minut (podle velikosti brambor). Brambory jsou hotové, když jsou měkké a slupka křupavá.
Načítám komentáře...