Šišky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hrubá 200 gramů
- strouhanka 180 gramů
- máslo 150 gramů (rozpuštěné)
- mouka pšeničná polohrubá 100 gramů
- vejce 1 kus
- sůl
- mouka pšeničná hladká 1 hrst (orientační množství, na vál)
- brambory 800 gramů (vařené ve slupce, oloupané )
Postup přípravy
Strouhanku nasucho opražíme. Brambory nastrouháme najemno, prosypeme oběma prosátými moukami, mírně osolíme, přidáme rozšlehané vejce a vypracujeme tuhé těsto.
Těsto rozdělíme na více částí, vytvoříme z nich tenké válečky a nakrájíme je na dílky. Z každého dílku vytvoříme šišku, vhodíme ji do vroucí osolené vody a vaříme 6 -7 minut.
Uvařené šišky vyjmeme z horké vody děrovanou naběračkou, rozdělíme je na talíře, přelijeme máslem a posypeme buď cukrem, nebo solí a opraženou strouhankou.
Načítám komentáře...