Smažené kořeněné brambory
Seznam surovin
- brambory 10 kusů (malé)
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 50 gramů
- moučka škrobová 1 lžíce
- olej 1 lžička
- kypřící prášek do pečiva 1/2 lžičky
- kari 1/2 lžičky (mleté)
- kurkuma 1/3 lžičky
- sůl
- olej (na smažení)
Na zelené čatní:
- koriandr 4 lžíce (čerstvý, nakrájený)
- máta 1 lžíce (čerstvá, nakrájená)
- šťáva limetková (z 1 limetky)
- cukr hnědý 1 lžíce
- zázvor 1 lžička (čerstvý, nastrouhaný)
- paprička chilli zelená 1/4 lžičky (nakrájená nadrobno)
- sůl
Postup přípravy
Brambory dobře omyjeme a uvaříme ve slupce tak, aby zůstaly pevné. Koriandr a mátu rozmixujeme se lžící vody a štávou vymačkanou z nastrouhaného zázvoru a limetky. Přidáme chilli papričku, osolíme a rozmixujeme na kaši. Uvařené brambory slijeme a necháme vychladnout.
Mezitím v míse smícháme obě mouky se škrobovou moučkou, práškem do pečiva, kořením a trochou soli, vmícháme vodu (mělo by vzniknout těstíčko asi jako na palačinky) a na závěr vmícháme lžičku oleje.
Vychladlé brambory nakrájíme na čtvrtky, každou napíchneme na špejli, namočíme v těstíčku a usmažíme je v rozehřátém oleji dozlatova.
Brambory necháme odkapat na savém ubrousku a ihned je podáváme spolu s miskou zeleného čatní na namáčení.
Načítám komentáře...