Smažené kořeněné brambory

Seznam surovin

Na zelené čatní:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory dobře omyjeme a uvaříme ve slupce tak, aby zůstaly pevné. Koriandr a mátu rozmixujeme se lžící vody a štávou vymačkanou z nastrouhaného zázvoru a limetky. Přidáme chilli papričku, osolíme a rozmixujeme na kaši. Uvařené brambory slijeme a necháme vychladnout.

Mezitím v míse smícháme obě mouky se škrobovou moučkou, práškem do pečiva, kořením a trochou soli, vmícháme vodu (mělo by vzniknout těstíčko asi jako na palačinky) a na závěr vmícháme lžičku oleje.

Vychladlé brambory nakrájíme na čtvrtky, každou napíchneme na špejli, namočíme v těstíčku a usmažíme je v rozehřátém oleji dozlatova.

Brambory necháme odkapat na savém ubrousku a ihned je podáváme spolu s miskou zeleného čatní na namáčení.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...