Španělská omeleta s rajčaty a špenátem
Seznam surovin
- brambory 400 gramů
- vejce 8 kusů
- cibule 1 kus
- rajčátka cherry 3 kusy
- špenát 2 hrsti (čerstvý)
- olej olivový 4 lžíce
- máslo (na vymazání formy)
- sůl
- pepř
- petržel hladkolistá (k podávání)
Postup přípravy
1. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, cibuli nadrobno. Ve velké pánvi rozpalte olej a brambory na něm 10 minut opékejte. Přidejte cibuli a restujte ještě 5 minut. Stáhněte z plotny a nechte zchladnout.
2. V troubě rozpalte gril na maximum. Ve větší míse vidličkou rozšlehejte vejce, osolte, opepřete a vmíchejte brambory s cibulí. Obsah mísy vlijte do máslem vymazané formy. Přidejte rajčata nakrájená na kolečka, opraný špenát a dejte do trouby. Grilujte asi 3 - 5 minut, aby se vejce zpevnila, rajčata prohřála a špenát zavadl. Posypte nasekanou petrželkou a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Tohle je ideální jídlo pro líné víkendy. Udělejte si ji, když si přispíte a najednou je už trochu pozdě na snídani, přitom brzy na oběd.
Načítám komentáře...