Šťouchané brambory s jogurtem
Seznam surovin
- brambory 900 gramů
- jogurt bílý 250 gramů (řecký)
- koriandr 1 svazek
- cibule 1 kus
- olej slunečnicový 3 lžíce
- koření chilli 1/2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka.
Mezitím v kastrolu rozehřejeme olej, přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, za stálého míchání ji orestujeme do světle zlaté barvy a odstavíme z ohně.
Uvařené brambory scedíme, necháme krátce zchladnout, pak je oloupeme a přidáme do kastrolu k opečené cibuli. Vše rozšťoucháme, podle chuti přisolíme, přimícháme chilli, jogurt, nakrájený koriandr a opatrně promícháme.
Načítám komentáře...