Šťouchanice z brambor a zelí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory omyjte, oloupejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Hotové brambory slijte, nechte na dně asi čtvrtinu vody, vmíchejte lžíci sádla a rozšťouchejte. Uložte je do tepla.

Slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli na tenké plátky. Do kastrolu dejte kousky slaniny a nechte je trochu vyškvařit. Potom kostičky vyndejte, na tuku osmahněte cibuli a na kostičky nakrájené uzené
maso.

Přidejte okapané zelí a prohřejte. Ochuťte solí a pepřem, vmíchejte slaninu a vše promíchejte se šťouchanými bramborami.

Ihned rozdělte do nahřátých misek, každou porci posypte opraženou strouhankou, přelijte rozpuštěným sádlem a přizdobte kouskem zelené natě.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...