Šťouchanice z brambor a zelí
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram
- zelí kysané 1 sklenice
- slanina anglická 100 gramů
- uzené maso 100 gramů (moravské)
- cibule 2 kusy
- sádlo 3 lžíce
- pepř černý (mletý)
- strouhanka 1 lžíce (opražená)
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 svazek (nebo pórek)
Postup přípravy
Brambory omyjte, oloupejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Hotové brambory slijte, nechte na dně asi čtvrtinu vody, vmíchejte lžíci sádla a rozšťouchejte. Uložte je do tepla.
Slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli na tenké plátky. Do kastrolu dejte kousky slaniny a nechte je trochu vyškvařit. Potom kostičky vyndejte, na tuku osmahněte cibuli a na kostičky nakrájené uzené
maso.
Přidejte okapané zelí a prohřejte. Ochuťte solí a pepřem, vmíchejte slaninu a vše promíchejte se šťouchanými bramborami.
Ihned rozdělte do nahřátých misek, každou porci posypte opraženou strouhankou, přelijte rozpuštěným sádlem a přizdobte kouskem zelené natě.
Načítám komentáře...