Tartiflette
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozehřejeme na rozpálené pánvi. Přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na půlkolečka a společně krátce osmahneme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Hermadury také nakrájíme na plátky.
Všechny připravené suroviny naskládáme střídavě do vhodného pekáčku nebo zapékací mísy. Zalijeme je smetanou a bílým vínem a lehce osolíme.
Pekáček nebo zapékací mísu vložíme do trouby vyhřáté na 210 °C a pečeme asi 20 - 25 minut, dokud se sýr na povrchu důkladně nerozpeče a brambory nezměknou.
Poznámka k receptu
Originální recept používá sýr Reblochon, ale Hermadur ho výborně nahradí.
Brambory můžete předem krátce (asi 5 minut) povařit ve vroucí osolené vodě.
Načítám komentáře...