Velikonoční chléb s bylinkovou náplní

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejte a smíchejte s práškem do pečiva. Mléko rozšlehejte s 1 vejcem a přimíchejte rozehřáté vlažné máslo, sůl a drcený kmín. Vypracujte vláčné těsto, které přikryjte a nechte asi hodinu v chladu odležet.

Tvaroh rozetřete s prolisovaným česnekem, najemno nakrájenými cibulkami (i s natí) a nasekanými bylinkami. Směs osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Těsto rozválejte na pomoučeném vále na plát, natřete na něj náplň a zatočte do rolády. Konce dobře přimáčkněte. Závin přeneste na pečicím papírem vyložený pekáč (nebo stočte do pečicím papírem vyložené kulaté formy), povrch propíchejte několikrát vidličkou, potřete rozkvedlaným vejcem a posypte celým kmínem. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte dozlatova.

Po částečném vychladnutí rozkrájete chléb na plátky a podávejte k dušené, pečené nebo čerstvé zelenině.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...