Velikonoční hřbet s vejci, slaninou a hráškem
Seznam surovin
- brambory 150 gramů (vařené ve slupce)
- cibule 1 kus
- slanina 50 gramů
- česnek 2 stroužky
- hrášek sterilovaný 50 gramů
- vejce 4 kusy (2 uvařená natvrdo, 2 rozšlehaná na zapečení)
- tuk (na vymazání)
- strouhanka (na vysypání)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Cibuli a slaninu nakrájejte nadrobno, slaninu vyškvařte a přidejte cibuli. Osmahněte dozlatova a nechte vychladnout. Brambory oloupejte a dobře rozmačkejte. Promíchejte je se solí, pepřem, troškou oleje a okapaným hráškem. Přimíchejte cibuli se slaninou a hmotu rozetřete do vymazané a vysypané formy na hřbet.
Vejce uvařená natvrdo oloupejte, rozkrojte podélně na půlky a vmáčkněte vedle sebe do těsta tak, aby byla schovaná. Syrová vejce rozkvedlejte s trochou soli a zalijte jimi hmotu ve formě. Vložte do trouby vyhřáté na 180°C a hřbet zapečte dozlatova.
Upečený pokrm nechte trochu vychladnout, vyklopte z formy a podávejte teplý nebo studený se salátem.
Načítám komentáře...