Zadělávané brambory s hráškem a liškami
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram (nové, drobnější)
- hrášek 400 gramů (mražený)
- lišky 200 gramů
- vývar 2 decilitry
- smetana na vaření 2 decilitry
- máslo 60 gramů
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- muškátový květ 1 špetka
- sůl
Postup přípravy
Brambory jemně oloupeme nebo jen očistíme kartáčkem, omyjeme, překrájíme na poloviny a vložíme do hrnce s vařícím se vývarem. Osolíme je a opět přivedeme k varu. Hrnec přiklopíme pokličkou a brambory uvaříme na středním ohni do poloměkka.
Mezitím rozehřejeme v kastrůlku 40 g másla, zasypeme ho moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji 2,5 dl studené vody a dobře rozšleháme. Přimícháme smetanu, promícháme a tuto směs nalijeme na brambory. Přivedeme je opět k varu, přidáme hrášek a muškátový květ a společně dusíme doměkka.
Lišky očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme je na zbylém másle se špetkou soli asi 5 minut. Hotové brambory rozdělíme do hlubokých talířů nebo misek a doplníme je liškami.
Načítám komentáře...