Zadělávané brambory s hráškem a liškami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory jemně oloupeme nebo jen očistíme kartáčkem, omyjeme, překrájíme na poloviny a vložíme do hrnce s vařícím se vývarem. Osolíme je a opět přivedeme k varu. Hrnec přiklopíme pokličkou a brambory uvaříme na středním ohni do poloměkka.

Mezitím rozehřejeme v kastrůlku 40 g másla, zasypeme ho moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji 2,5 dl studené vody a dobře rozšleháme. Přimícháme smetanu, promícháme a tuto směs nalijeme na brambory. Přivedeme je opět k varu, přidáme hrášek a muškátový květ a společně dusíme doměkka.

Lišky očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme je na zbylém másle se špetkou soli asi 5 minut. Hotové brambory rozdělíme do hlubokých talířů nebo misek a doplníme je liškami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...