Zapečené bramborové špecle
Seznam surovin
- těstoviny 200 gramů (špecle)
- paprika zelená 1 kus
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- cuketa 1 kus (menší )
- rajčata 1 kus
- párek vídeňský 3 kusy
- koření 1 lžička (bylinkové)
- kopr 1 lžíce
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce
- vejce 3 kusy
- mléko
- sůl
- olej
Postup přípravy
Špecle uvařte v osolené vodě podle návodu a nechte okapat. Cibuli nakrájejte najemno, česnek rozetřete, papriku zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky. Rajče spařte, oloupejte a nakrájejte. Cuketu oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli vložte do rozpáleného oleje, přidejte česnek a zeleninu a osmahněte. Přidejte na kolečka nakrájené párky a na kostičky nakrájenou šunku. Za občasného míchání směs poduste doměkka, dochuťte solí a kořením.
Do vymazaného pekáčku dejte vrstvu uvařených špeclí, překryjte zeleninovou směsí a zase dejte vrstvu špeclí. Vložte do trouby vyhřáté na 180°C a nechte asi 10 minut zapéct.
V mléce rozšlehejte vejce a přimíchejte nasekanou petrželku a kopr. Nalijte do pekáčku tak, aby i vrchní špecle byly ponořené. Vraťte do trouby a zapečte dozlatova, až se tekutina vypaří.
Rozdělte na porce a ozdobte snítkami kopru a petrželky.
Načítám komentáře...