Zapečené brambory
Seznam surovin
- brambory 400 gramů (vařené, oloupané)
- vejce 4 kusy
- květák 1/2 kusu
- šunka krůtí 200 gramů
- smetana na vaření 2 decilitry
- sýr s bílou plísní 1 kus (Hermelín, Camembert, nebo Encián)
- pepř černý (čerstvě mletý)
- sůl
- tuk (na vymazání formy)
- strouhanka (na vysypání formy)
Postup přípravy
Květák krátce povaříme v osolené vodě a necháme odkapat. Nakrájíme ho na růžičky, nasypeme je do mísy, přidáme brambory nakrájené na plátky, nakrájenou šunku, vejce a smetanu, vše promícháme, osolíme a opepříme.
Připravenou směs naplníme do vymazané a vysypané zapékací formy, rozdělíme na ni plátky hermelínu a upečeme ji dozlatova v troubě vyhřáté na 160 °C.
Upečené brambory vyjmeme z trouby, necháme asi 15 minut stát, pak je naporcujeme, rozdělíme na talíře a doplníme zeleninovým salátem podle vlastní chuti.
Načítám komentáře...