Zapečené brambory na egyptský způsob
Seznam surovin
- brambory 800 gramů (vařené, oloupané)
- cibule 400 gramů
- mleté maso 300 gramů
- olej 4 lžíce
- rajčatový protlak 5 lžic
- pepř černý (mletý )
Postup přípravy
Oloupané brambory pokrájejte na tenké plátky, cibuli na tenká kolečka a poskládejte je ve vrstvách střídavě s mletým masem rozmíchaným s trochou vody do vymaštěného pekáčku. Každou vrstvu osolte a opepřete, směs zalijte rajčatovým protlakem rozmíchaným s dávkou vody tak, aby byla potopena. Pokapte ji olejem a pečte nejprve pod druhou částí pekáčku nebo pod alobalem v mírně vyhřáté troubě.
Asi za čtyřicet minut vrchní pekáček (alobal) sejměte a dopečte do změknutí brambor. V hotovém pokrmu má být veškerá tekutina odpařená.
Podávejte se zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...