Zapečené brambory s uzeným masem
Postup přípravy
Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme sádlem a na dno rozložíme vrstvu brambor. Trochu je osolíme, rozložíme na ně vrstvu nahrubo nasekaného uzeného masa a pokapeme ho sádlem. Přidáme opět vrstvu brambor, které osolíme, vrstvu uzeného, které omastíme a takto postupujeme, až spotřebujeme všechny suroviny (poslední vrstvou musí být brambory).
Naplněný pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a brambory s uzeným masem necháme krátce zapéct. Mezitím v hrnku rozkvedláme vejce s mlékem a troškou soli. Brambory s masem touto směsí zalijeme a dále pečeme, dokud se na povrchu neutvoří zlatavá kůrčička.
Podáváme s kyselými okurkami nebo zeleninovým salátem.
Poznámka k receptu
Na přípravu ideálně využijete maso, které vám zbylo z rodinného oběda či večeře. Nemusí to být jen uzené maso, výborné je i pečené nebo vařené kuřecí či krůtí maso, uzeniny (kabanos, párky, klobásy). Chvilku před dopečením můžete povrch ještě posypat nastrouhaným sýrem a nechat ho roztavit.
Načítám komentáře...