Zapečené ředkvičkové brambory
Seznam surovin
- brambory 6 kusů (vařené ve slupce)
- ředkvičky 2 svazky
- cibulka lahůdková 1 svazek
- sýr Čedar 1 hrnek (strouhaný)
- smetana na vaření 1/2 hrnku
- olej 2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- máslo (na vymazání)
- strouhanka (na vysypání)
- pažitka (na ozdobu)
Postup přípravy
Uvařené prochladlé brambory oloupeme, ředkvičky očistíme a nakrájíme je spolu s bramborami na plátky. Cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka a zprudka orestujeme ve větší pánvi na rozpáleném oleji. Přidáme brambory a ředkvičky, vše osolíme, opepříme, opatrně promícháme a 5 minut za občasného promíchání restujeme.
Připravenou směs přeložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a zalijeme ji smetanou smíchanou s nastrouhaným sýrem.
Vše vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a zapečeme dozlatova asi 8 minut. Před podáváním zapečené brambory ozdobíme pažitkou.
Poznámka k receptu
Brambory doplňte okurkovým salátem se zakysanou smetanou.
Načítám komentáře...