Zapékané brambory se zelím a tlačenkou
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram (uvařené, oloupané)
- tlačenka 250 gramů (nakrájená na tenké plátky)
- vejce 2 kusy
- strouhanka 50 gramů
- máslo 40 gramů
- vývar hovězí 2,5 decilitru
- zelí kysané 30 gramů (dušené)
- sůl
Postup přípravy
Uvařené oloupané brambory nakrájíme na plátky, tlačenku nakrájíme na tenké plátky. Ohnivzdornou mísu nebo pekáč vymažeme máslem a dno poklademe vrstvou brambor. Přidáme vrstvu zelí a pak vrstvu tlačenky a vše zakončíme opět vrstvou brambor. Povrch pokapeme částí zbylého rozpuštěného másla, vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a krátce zapečeme.
Pak vše zalijeme osoleným studeným vývarem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce, posypeme strouhankou, opět pokapeme máslem, vrátíme zpět do trouby a dopečeme dozlatova.
Načítám komentáře...