Zelné bramboráčky
Seznam surovin
- brambory 500 gramů
- zelí kysané 250 gramů
- moučka bramborová (škrob) 3,5 lžičky
- cibule bílá 1 kus
- vejce 1 kus
- pepř černý (mletý)
- sůl
- tuk
Na salátovou ozdobu:
- salát hlávkový 1 kus
- cibule červená 1 kus (malá)
- ocet 1 lžíce
- olej olivový 1 lžíce
- koření 1 lžička
- sůl
Postup přípravy
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme. Zelí necháme okapat a pokrájíme na menší kousky. Obojí smícháme dohromady. Do směsi vmícháme bramborovou moučku.
Bílou cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Vejce rozbijeme a přidáme ke směsi spolu s cibulí, okořeníme a osolíme. Těsto na bramboráčky důkladně promícháme.
V pánvi necháme rozehřát tuk a na něm smažíme dozlatova malé bramboráčky.
Poznámka k receptu
Hlávkový salát omyjeme a rozebereme na jednotlivé listy. Červenou cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Naaranžujeme na jednotlivé talíře. Smícháme ocet, olej, koření a sůl. Dresinkem pokapeme saláty a přidáme bramboráčky.
Načítám komentáře...