Brynzové halušky podle Andrey Kerestešové
Seznam surovin
- sýr Brynza 2 balíčky
- brambory 5 kusů
- mouka (výběrová)
- vejce 1 kus
- pepř 1 špetka
- sůl
- slanina anglická 20 dekagramů
Postup přípravy
Brambory nastrouháme, přidáme, vajíčko, mouku (moje maminka tvrdí, že mouky musí být tolik, aby v těstě stála vařečka).
Mezitím dáme do hrnce vařit vodu s trochou soli. Jakmile přijde k varu, přes speciální síto vykrajujeme halušky, které rovnou házíme do vody. Hotové halušky pak zcedíme, propláchneme studenou vodou (alespoň dvakrát).
Do mísy studených a čistých halušek přidáme postupně brzynzu a dobře nad mírným ohněm promícháme, aby změkla. Podle chuti osolíme, opepříme.
Mezitím si dáme nadrobno nakrájíme slaninku a dozlatova ji na pánvi opečeme. Já osobně si k haluškám dávám kyselou smetanu, nebo kefírové či acidifilní mléko.
Načítám komentáře...