Calzone
Seznam surovin
- mouka celozrnná 500 gramů (hladká)
- droždí sušené 1 balíček
- sůl 1 lžíce
- cukr 1 lžíce
- kmín 1 lžíce
- olej 5 lžic
- voda 300 mililitrů (vlažná)
Náplň:
- drůbeží maso 250 gramů (nebo vepřové pečené)
- klobása 200 gramů (ostřejší)
- hroznové víno 150 gramů (červené)
- olivy černé 10 kusů
- olej 1 lžíce
- bílek 1 kus
- rajčátka cherry 12 kusů (třešňová)
- patison 150 gramů (žluté)
- bazalka
- tymián
- sýr Mozzarella 150 gramů
- sýr Parmezán 1 lžíce (+ trocha na posypání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Mouku promíchejte s droždím, solí, cukrem a kmínem. Vše zalijte vodou a olejem a vypracujte vláčné těsto. Zakryjte je utěrkou a nechejte kynout.
Mezitím nakrájejte patisony na kostičky a orestujte na lžíci oleje.
Maso a klobásu nakrájejte na kousky a dejte do mísy. Přidejte rajčata, víno, olivy, zchladlé patisony, oba sýry, trochu čerstvé nebo sušené bazalky a tymiánu, osolte, opepřete a dobře promíchejte.
Vykynuté těsto rozdělte na 16 dílů, které vyválejte na placičky o velikosti malého talířku. Polovinu z nich potřete po okraji bílkem a rozložte na ně náplň. Zakryjte zbylými placičkami, posypejte parmezánem, vložte do trouby předehřáté na 220 °C a upečte dozlatova.
Poznámka k receptu
Calzone je italský pokrm pocházející z Neapole, který se může tvarovat jako napůl přehnutá pizza.
Načítám komentáře...