Cikánské halušky
Seznam surovin
- halušky 1 balení (v prášku)
- brambory 3 kusy (menší )
- zelí bílé 1 kus (hlávkové, malé)
- zelí kysané 500 gramů
- cibule 2 kusy (větší )
- sádlo
- slanina anglická 100 gramů ( nebo škvarky)
- kmín (drcený)
- sůl
Postup přípravy
Brambory oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a uvařte v osolené vodě.
Cibuli nakrájejte najemno, zpěňte na sádle a přidejte na nudličky nakrájené hlávkové zelí. Zelí osolte, okmínujte, podlijte malým množstvím vody a duste doměkka. Během dušení přidejte okapané kysané zelí.
Do většího hrnce dejte vařit osolenou vodu na halušky. Těsto připravte podle návodu a uvařte halušky, slijte je a nechte v teple.
Druhou cibuli nasekejte a společně s nakrájenou slaninou nebo škvarky osmahněte do růžova.
Ve velké míse smíchejte uvařené halušky, brambory, zelí a slaninu a podávejte.
Načítám komentáře...