CUKETOVÉ ŠPAGETY S PESTEM Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU
Seznam surovin
- cuketa 4 kusy
- olej olivový 4 lžíce
- sůl himalájská
- semínka piniová 100 gramů
- mandle 100 gramů (předem namočené)
- olej olivový 140 mililitrů
- sůl himalájská
- pepř
- ořechy kešu 100 gramů (mleté)
Pesto:
- medvědí česnek 2 svazky
Podávání:
Postup přípravy
1. Mandle namočte alespoň na 4 hodiny do vody. Slijte je a dejte do foodprocessoru nebo sekáčku na ořechy. Přidejte piniová semínka, listy medvědího česneku, vše zalijte olivovým olejem, osolte, opepřete a rozmixujte na pesto. Je na vás, zda preferujete hladkou hmotu, nebo hrubší strukturu.
2. Špagety budete mít hned hotové, když použijete spiralizér (viz foto). Pokud ho nemáte, použijte škrabku na brambory a vytvořte si třeba cuketové tagliatelle. Cukety nastrouhejte, zalijte trochou olivového oleje, osolte a rovnoměrně do nich zamíchejte pesto. Na talíři je ozdobte lžící rozemletých osolených kešu oříšků a chilli papričkami.
Načítám komentáře...