Domácí chléb s bramborami
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 500 gramů
- voda 200 mililitrů (vlažná)
- brambory 150 gramů (uvařené ve slupce)
- kmín 1 lžička (drcený)
- semínka slunečnicová 80 gramů
- sůl 1 lžička
- droždí 1 kostka
- cukr 1 lžička
- voda 50 mililitrů (na potření)
Postup přípravy
Uvařte ve slupce brambory a pak je najemno nastrouhejte.
Rozmíchejte droždí s cukrem a lžící mouky v 50 ml vlažné vody a nechte vzejít kvásek. Vypracujte vláčné těsto z mouky, vody, kvásku, brambor, lžičky soli, lžičky kmínu a lžíce octa. Zapracujte
do těsta slunečnicová semínka. Utvořte z něj šišku nebo bochánek, položte na plech vysypaný vrstvou hladké mouky a nechte hodinu kynout.
Vložte do předehřáté trouby, přidejte malý kastrůlek s vodou a zvolna pečte 1 hodinu.
Během pečení potřete chléb dva až třikrát vodou.
Načítám komentáře...