Domácí ciabatta s dipem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 400 gramů
- droždí sušené 1 balíček
- sůl 8 gramů
- olej 1 lžíce
- cukr 1 lžička
- voda 300 mililitrů (vlažná)
- olivy 10 kusů
Dip:
- sýr 300 gramů (feta)
- citron 1/2 kusu
- olej olivový 50 mililitrů
- paprika feferonka 1 kus (malá)
- bazalka (nebo kopr několik snítek)
- olivy 10 kusů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
V míse zpracujte mouku s cukrem, solí, droždím, olejem a vodou na vláčné, spíše řidší těsto. Nechejte v teple půl hodiny kynout a pak těsto přendejte na vál. Zapracujte do něj nakrájené olivy a vyválejte dvě šišky. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem, zakryjte utěrkou a nechejte ještě chvíli kynout. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 20–30 minut.
Mezitím vidličkou rozmělněte sýr s olejem a šťávou z citronu. Podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte bylinky, papričku a olivy nakrájené nadrobno.
Poznámka k receptu
Do dipu můžete přimíchat také kapary nebo sušená rajčata.
Načítám komentáře...