Domácí ciabatta s dipem

Seznam surovin

Dip:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse zpracujte mouku s cukrem, solí, droždím, olejem a vodou na vláčné, spíše řidší těsto. Nechejte v teple půl hodiny kynout a pak těsto přendejte na vál. Zapracujte do něj nakrájené olivy a vyválejte dvě šišky. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem, zakryjte utěrkou a nechejte ještě chvíli kynout. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 20–30 minut.

Mezitím vidličkou rozmělněte sýr s olejem a šťávou z citronu. Podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte bylinky, papričku a olivy nakrájené nadrobno.

Poznámka k receptu

Do dipu můžete přimíchat také kapary nebo sušená rajčata.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...