Domácí tortilla
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 500 gramů
- olej olivový 120 mililitrů
- voda 135 mililitrů
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- sůl 1 lžíce
Postup přípravy
1. Do větší mísy vsypte mouku, prášek do pečiva a sůl, zalijte olejem a asi polovinou vody. Vařečkou důkladně míchejte, dokud se směs nezačne spojovat v těsto. Postupně přilévejte vodu, ale opravdu po troškách, nejspíš ani nespotřebujete všechnu. Když už je těsto příliš pevné, přeneste ho na pomoučněnou pracovní plochu a hněťte rukama, dokud není hladké a dokonale vláčné.
2. Těsto rozdělte na 12 nebo 24 dílů (podle toho, jak velké tortilly potřebujete) a každý válečkem rozválejte na placku tenkou jako papír. Nakonec nasucho rozpalte pánev a tortilly na ní z obou stran zprudka opečte. Pánev musí být rozpálená na maximum. Když se totiž tortilla peče pomalu, ztvrdne a láme se. Správně upečenou placku poznáte podle toho, že jí během pár vteřin naskáčou charakteristické tmavé puchýřky.
Poznámka k receptu
Domácí tortilly jsou náš největší objev. Až je vyzkoušíte, budete žasnout, že vás vůbec napadlo je kupovat, když jsou tak snadné, levné a jejich výroba je téměř relaxační činnost.
Načítám komentáře...