Drobné slané pečivo
Postup přípravy
Do mísy nasypte 500 g polohrubé prosáté mouky a špetku soli.
Stranou udělejte důlek, rozdrobte do něj 30 g droždí, nasypte 4 lžičky cukru a zalijte ho 100 ml vlažného mléka. Droždí nechte 10 minut vzejít, pak přidejte do mísy 150 ml mléka, rozšlehané vejce a 50 g rozpuštěného vlažného másla (nebo rostlinného tuku). Vypracujte vláčné těsto, zakryjte ho utěrkou a nechte hodinu nakynout.
Poté z těsta udělejte malinké houstičky, rohlíčky a žemličky. Rozložte je na plech a nechte asi 20 - 30 minut kynout. Potřete je rozšlehaným vajíčkem, posypte mákem, černuchou, sezamem nebo kmínem a solí. Vložte do předehřáté trouby a zvolna upečte dozlatova.
Načítám komentáře...