Fajitas s klobásou Chorizo
Seznam surovin
- tortilla 8 kusů (pšeničná placka, středně velká)
- klobása chorizo 200 gramů (silnější plátky)
- sýr Čedar 100 gramů (nastrouhaný)
- salát ledový 1 palička
- paprika 2 kusy (žlutá a červená)
- cibule 1 kus
- avokádo 1 kus
- paprička chilli zelená 1 kus (nebo jalapeňo)
- olej 1/2 decilitru
- koriandr 1 hrst (lístky)
- sůl
Postup přípravy
Papriky zbavíme semínek, cibuli oloupeme, ledový salát omyjeme a vše nakrájíme na nudličky. Chilli papričku nakrájíme na kolečka, avokádo rozkrojíme, zbavíme pecky, oloupeme a nakrájíme na plátky.
V kastrolu zahřejeme olej a orestujeme na něm papriky, cibuli, papričku a salám. Směs osolíme, vmícháme do ní plátky avokáda a odstavíme z ohně.
Tortilly opečeme na suché pánvi (z každé strany asi půl minuty), na každou dáme hrst nakrájeného salátu, přidáme orestovanou zeleninu se salámem, posypeme nastrouhaným sýrem a lístky koriandru, placky přeložíme na půlky nebo zarolujeme a ihned podáváme, dokud jsou ještě horké.
Načítám komentáře...