Farcement
Seznam surovin
- brambory 1,5 kilogramu
- švestky sušené 20 kusů (bez pecek)
- rozinky 100 gramů
- cibule 1 kus
- vejce 2 kusy
- sůl
- pepř černý (mletý)
- slanina 20 plátků
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Slijeme z nich vodu, ještě je vymačkáme v čisté utěrce a nasypeme zpět do mísy.
Přidáme sušené švestky, rozinky, oloupanou a na kousky nakrájenou cibuli a vejce, osolíme, opepříme a promícháme.
Vhodnou formu (například na bábovku) vyložíme dvěma třetinami plátků slaniny, naplníme ji připravenou směsí a zakryjeme zbylými plátky slaniny. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova.
Načítám komentáře...