FLAMMKUCHEN
Seznam surovin
Těsto:
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- droždí sušené 1/2 lžičky
- sůl 1 lžička
- voda 100 mililitrů (vlažná)
Náplň:
- smetana 200 gramů (crème fraîche)
- smetana na šlehání 50 mililitrů
- špek 100 gramů (německý nebo šunka)
- cibule červená 1 kus (velká)
- sýr (Comté na posypání)
- rukola (k podávání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. V míse smíchejte mouku, droždí a sůl, postupně přilévejte vodu a vypracujte hladké těsto. Pokud bude potřeba, přidejte trochu mouky nebo vody (raději po lžících a vždy těsto důkladně prohněťte). Zakryjte utěrkou a nechte v teple kynout 1 hodinu.
2. V misce promíchejte crème fraîche se smetanou, aby se směs dobře roztírala, a podle chuti osolte. Na pomoučněné pracovní ploše vyválejte hranatý plát. Potřete ho crème fraîche a dejte na něj na klínky nakrájenou cibuli, plátky šunky či špeku a posypte nahrubo nastrouhaným sýrem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut, dokud těsto nezezlátne. Posypte rukolou, drceným pepřem a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
O tenhle slaný koláč se přetahuje Německo s Francií, kde se podává pod názvem tarte fl ambée. Ať už ho nazvete jakkoliv, užijte si spojení jemného smetanového základu, sladké cibule a výrazné slaniny a sýra.
KYNUTÍ 1 HODINA
Načítám komentáře...