FLAMMKUCHEN

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V míse smíchejte mouku, droždí a sůl, postupně přilévejte vodu a vypracujte hladké těsto. Pokud bude potřeba, přidejte trochu mouky nebo vody (raději po lžících a vždy těsto důkladně prohněťte). Zakryjte utěrkou a nechte v teple kynout 1 hodinu.

2. V misce promíchejte crème fraîche se smetanou, aby se směs dobře roztírala, a podle chuti osolte. Na pomoučněné pracovní ploše vyválejte hranatý plát. Potřete ho crème fraîche a dejte na něj na klínky nakrájenou cibuli, plátky šunky či špeku a posypte nahrubo nastrouhaným sýrem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut, dokud těsto nezezlátne. Posypte rukolou, drceným pepřem a ihned podávejte.

Poznámka k receptu

O tenhle slaný koláč se přetahuje Německo s Francií, kde se podává pod názvem tarte fl ambée. Ať už ho nazvete jakkoliv, užijte si spojení jemného smetanového základu, sladké cibule a výrazné slaniny a sýra.

KYNUTÍ 1 HODINA

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...