FLATBREAD S VÍNEM

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V míse smíchejte mouku, vodu, olej, sůl a droždí a hněťte, dokud nezískáte vláčné, nelepivé těsto (podle potřeby přidejte trochu vody nebo mouky). Zakryjte ho utěrkou a nechte hodinu kynout.

2. Těsto rozválejte na placku o výšce asi 0,5 cm, poklaďte ho sýrem a vínem, zakápněte olejem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut, aby okraje zezlátly a sýr se rozpustil. Posypte lístky tymiánu, maldonskou solí a hrubě mletým pepřem. Flatbread je skvělý teplý i studený.

Poznámka k receptu

Není to ani pizza, ani focaccia, flatbread je zkrátka něco mezi. K jeho nadýchané struktuře skvěle pasuje kontrast výrazného plísňového sýra a sladkých hroznů. Nezapomeňte na maldonskou sůl, bez ní je požitek poloviční.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...