FLATBREAD S VÍNEM
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 280 gramů
- hroznové víno 1 hrst (modré)
- hroznové víno (bílé)
- voda 200 mililitrů (vlažná)
- droždí sušené 4 gramy
- sýr 100 gramů (Camembert)
- sůl 1/2 lžičky
- tymián 4 snítky
- olej olivový 3 lžíce (+ na zakápnutí)
- sůl (maldonská)
- pepř
Postup přípravy
1. V míse smíchejte mouku, vodu, olej, sůl a droždí a hněťte, dokud nezískáte vláčné, nelepivé těsto (podle potřeby přidejte trochu vody nebo mouky). Zakryjte ho utěrkou a nechte hodinu kynout.
2. Těsto rozválejte na placku o výšce asi 0,5 cm, poklaďte ho sýrem a vínem, zakápněte olejem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut, aby okraje zezlátly a sýr se rozpustil. Posypte lístky tymiánu, maldonskou solí a hrubě mletým pepřem. Flatbread je skvělý teplý i studený.
Poznámka k receptu
Není to ani pizza, ani focaccia, flatbread je zkrátka něco mezi. K jeho nadýchané struktuře skvěle pasuje kontrast výrazného plísňového sýra a sladkých hroznů. Nezapomeňte na maldonskou sůl, bez ní je požitek poloviční.
Načítám komentáře...