Francouzský quiche
Seznam surovin
- slanina
- máslo
- žloutek 2 kusy
- vejce 1 kus
- sůl
- muškátový oříšek
- smetana
- listové těsto 1 balení
Postup přípravy
Na kostičky nasekanou slaninu osmahněte na másle. V míse si připravte dva žloutky a jedno celé vejce, osolte, opepřete, přidejte trochu muškátového oříšku, zalijte jemnou smetanou a rozmíchejte.
Listové těsto rozválejte na pomoučeném válu a vyložte jím kruhový pekáček nebo formu. Na těsto položte papír na pečení, zasypte ho suchým hrachem nebo fazolemi a krátce zapečte v troubě vyhřáté na 180 °C.
Když máte pocit, že je těsto vespod předpečené,vyndejte ho a papír s luštěninami odstraňte. Na těsto nasypte osmaženou slaninu (i s máslem), jeden balíček strouhaného sýru a zalijete vejci se smetanou. Koláč vložte zpět do trouby a pečte ještě asi 20 minut.
Recept na domácí listové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...