Gratinované artyčoky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Artyčoky vaříme 40 minut v osolené vodě. Vyjmeme, necháme okapat, okrájíme tuhé zelené části, aby nám zbyla jen lůžka s částmi listenů.

Dva artyčoky rozdrtíme se smetanou, přidáme žloutky, škrobovou moučku rozmíchanou ve studeném mléce a okořeníme. Šunku rozkrájíme na nudličky a přidáme k pyré. Ze zbylých bílků ušleháme sníh a lehce vmícháme.

Zbylé 4 artyčoky lehce osmahneme na másle, vložíme do zapékací misky, zakryjeme směsí, posypeme parmazánem a zapékáme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...