Gratinované artyčoky
Seznam surovin
- artyčok 6 kusů (velké)
- smetana na šlehání 3 lžíce
- moučka škrobová 1 lžíce
- mléko 1 lžíce
- máslo 50 gramů
- vejce 2 kusy
- šunka sušená 1 plátek
- sýr Parmezán 1 lžíce (nastrouhaný)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Artyčoky vaříme 40 minut v osolené vodě. Vyjmeme, necháme okapat, okrájíme tuhé zelené části, aby nám zbyla jen lůžka s částmi listenů.
Dva artyčoky rozdrtíme se smetanou, přidáme žloutky, škrobovou moučku rozmíchanou ve studeném mléce a okořeníme. Šunku rozkrájíme na nudličky a přidáme k pyré. Ze zbylých bílků ušleháme sníh a lehce vmícháme.
Zbylé 4 artyčoky lehce osmahneme na másle, vložíme do zapékací misky, zakryjeme směsí, posypeme parmazánem a zapékáme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
Načítám komentáře...