Guláš z červené řepy
Seznam surovin
- slanina 100 gramů
- cibule 2 kusy
- olej 1 lžíce
- řepa červená 500 gramů
- brambory 5 kusů
- uzenina 150 gramů
- vývar zeleninový
- sůl
- pepř
- majoránka 1 hrst
- máslo 2 lžíce
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- majoránka (na posypání)
- chléb (příloha)
Postup přípravy
Nakrájejte na menší kostičky 100g slaniny a 2 cibule. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a na něm nejprve osmahněte slaninu, pak vsypte cibulku. 500g červené řepy, 5 větších brambor a 150g uzeniny nakrájejte na větší kostky. Vše přidejte na pánev ke slanině a cibuli, zlehka společně dosmahněte a zalijte zeleninovým vývarem tak, aby vše plavalo. Dochuťte solí a pepřem, přihoďte hrst majoránky a přiklopte pokličkou. Vařte do změknutí brambor. Na závěr zamíchejte do směsi jíšku, připravenou ze 2 lžic másla a 2 lžic hladké mouky. Ještě chvíli povařte, aby zmizely hrudky. Dochuťte 2 rozetřenými stroužky česneku, posypte majoránkou nebo petrželkou a podávejte s čerstvým chlebem.
Načítám komentáře...