Guláš z červené řepy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nakrájejte na menší kostičky 100g slaniny a 2 cibule. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a na něm nejprve osmahněte slaninu, pak vsypte cibulku. 500g červené řepy, 5 větších brambor a 150g uzeniny nakrájejte na větší kostky. Vše přidejte na pánev ke slanině a cibuli, zlehka společně dosmahněte a zalijte zeleninovým vývarem tak, aby vše plavalo. Dochuťte solí a pepřem, přihoďte hrst majoránky a přiklopte pokličkou. Vařte do změknutí brambor. Na závěr zamíchejte do směsi jíšku, připravenou ze 2 lžic másla a 2 lžic hladké mouky. Ještě chvíli povařte, aby zmizely hrudky. Dochuťte 2 rozetřenými stroužky česneku, posypte majoránkou nebo petrželkou a podávejte s čerstvým chlebem.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...