Halušky s brynzou
Seznam surovin
- brambory 8 kusů
- mouka pšeničná hladká 2 hrnky
- slanina anglická 1 hrnek (nakrájená na kostičky)
- smetana zakysaná 1 hrnek
- cibule 2 kusy
- vejce 1 kus
- sádlo 2 lžíce
- sůl
- sýr Brynza 1 hrnek (40% tuku v sušině)
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme vejce, hladkou mouku, osolíme a vypracujeme husté těsto. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a těsto do ní pomocí stěrky propasírujeme přes speciální síto na halušky s velkými otvory (nebo těsto z prkénka odkrajujeme do vody po malých kouscích). Halušky ve vodě ihned promícháme a vaříme asi 8 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
Slaninu rozškvaříme na suché pánvi. Přidáme sádlo a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezezlátne. Brynzu smícháme se zakysanou smetanou.
Uvařené halušky vyjmeme z vody sítem, rozdělíme na talíře, na každou porci přidáme brynzu se smetanou a přelijeme ji tukem se slaninou a cibulí.
Načítám komentáře...