Halušky s brynzou a škvarky
Seznam surovin
- brambory 800 gramů
- mouka pšeničná hladká 800 gramů
- mléko 2 decilitry
- vejce 1 kus
- sůl
- sýr Brynza 250 gramů
- sádlo 200 gramů (syrové)
- smetana 1,5 decilitru
Postup přípravy
Oloupané brambory nastrouháme najemno, vymačkáme z nich v cedníku přebytečnou vodu a přesypeme je do mísy. Přidáme mouku, vejce, osolíme a přilijeme tolik mléka, abychom zpracovali středně tuhé těsto.
Připravené těsto protlačíme přes speciální cedník s velkými oky do hrnce s vroucí osolenou vodou a halušky opatrně promícháme. Jakmile halušky vyplavou na hladinu (je to téměř ihned), necháme je minutu vařit a pak je vyjmeme sítem a necháme odkapat. Sádlo nakrájíme na malé kostky a na horké pánvi je pomalu vyškvaříme.
Uvařené halušky promícháme v míse s polovinou rozdrobené brynzy a rozdělíme je do hlubokých talířů. Zalijeme je teplou smetanou, přidáme škvarky, každou porci posypeme druhou částí rozdrobené brynzy a ihned podáváme.
Načítám komentáře...